Network Operations

Beheer van telecomruimten

Het beheer van uw telecomruimten neemt veel tijd in beslag en is een duur proces. U heeft immers 24/7 personeel nodig dat alle processen nauwkeurig in de gaten houdt. Want in de telecomruimten bevinden zich uw investeringen, uw kostbare apparatuur én de apparatuur van uw klanten. Infratech  beheert voor veel telecombedrijven 24/7 de opvolging en afhandeling van alarmmeldingen, de toegangsverlening en het beheer van de condities van de ruimten zodat deze bedrijven zich op hun eigen werkzaamheden kunnen richten. Wij hebben hierin al meer dan 10 jaar ervaring. Waarom zou u hoge investeringen doen in het opleiden van personeel en het beheer van uw apparatuur als wij u van begin tot eind kunnen helpen? Hierdoor bespaart u kosten.

Het Network Operations Centre (NOC) van Infratech maakt gebruik van realtime monitoring door middel van haar i-BOX-concept. Sensoren en aansturingsmodules kunnen worden aangesloten op een i-BOX op de locatie die weer met het NOC communiceert. Hierdoor worden veranderingen tijdig opgemerkt en storingen voorkomen. Ons NOC handelt direct volgens een vooraf overeengekomen protocol.

Beheer van toegangscontrole

Het beheren van toegang gebeurt nog steeds op basis van het gebruik van een kaart/tag die voor een kaartlezer wordt gehouden, waardoor toegang wordt verkregen bij goedkeuring. Is een verificatie niet belangrijk om te weten of de toegang tot een ruimte wel aan de juiste persoon gegeven wordt? Hiervoor hebben wij de oplossing: de SMS-server. De SMS-server geeft, in combinatie met een kaart/tag, toegang na autorisatie via een sms-bericht. Dit sms-bericht wordt volautomatisch verzonden naar de persoon die toegang wil tot een beveiligde ruimte. Ook biedt deze oplossing de controle op de verblijfsduur in een beveiligde ruimte. Het controleren van de verblijfsduur geeft een veilig gevoel voor de personen die toegang hebben, maar ook voor de opdrachtgever die de zorg uit handen geeft.

Beheer van camerasystemen (CCTV)

Onze medewerkers van het NOC zijn gecertificeerde observanten die achter de schermen bedrijventerreinen, kantoren en telecomruimten observeren. Door de digitale technieken via IP-verbindingen is het mogelijk voertuigen te volgen en incidenten waar te nemen. Onze observanten kijken de camerabeelden na en maken hiervan een compilatie in tijd van de beelden. De opgeslagen beelden worden vastgelegd en dit biedt de mogelijkheid voor politie en Justitie om de beelden te analyseren en te gebruiken voor vervolging in een rechtspraak.