Over ons

De bedrijven onder Infratech Groep B.V. zijn gedreven vanuit de techniek. Al sinds 1997 hebben onze bedrijven zich ontwikkeld tot toonaangevende bedrijven in haar productmarkt en diensten. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de technische doelstellingen van een project en worden oplossingen gemaakt mede op basis van de techniek. Dit betekent voor u als klant, dat er een voorstel wordt verzorgd waarbij de prijs/prestatieverhouding van een oplossing doorslaggevend is, met oog voor kwaliteit en realiseerbaarheid.

Klantgerichte aanpak
Al onze enthousiaste medewerkers hebben jarenlange kennis en ervaring. Zij denken graag met u mee door middel van persoonlijk advies. Het verzorgen van een passende offerte naar onze klanten en garant staan voor een betrouwbaar en bedrijfsvaardige installatie, vinden wij niet meer dan vanzelfsprekend.

Wij bieden u de oplossing!
Omdat telecommunicatie en beveiliging steeds meer met elkaar verweven zijn, speelt Infratech in op de vraag om al deze projecten tezamen in één keer bij haar klanten te verwezenlijken. Of u nu gebruik wilt maken van internetdiensten, zoals een telefooncentrale in de Cloud, beveiliging van uw bedrijfspand, de inrichting van datacommunicatieruimten of softwarematige oplossingen. Ook voor niet-standaard geleverde diensten of producten kunt u bij ons terecht.

Kwaliteit
Dankzij de tevredenheid die onze (inter-)nationale klanten uitspreken, is Infratech een gerenommeerde organisatie. Ook zijn wij gecertificeerd door brancheverenigingen en leveranciers. Hierdoor bent u als klant ervan verzekerd dat de (service-)werkzaamheden en het projectmanagement op hoog niveau worden uitgevoerd en dat Infratech voldoet aan de standaard voor betrouwbaarheid en hoge graad van dienstverlening.

Service en onderhoud

Het belang van onderhoud op uw producten en systemen kan niet genoeg benadrukt worden. Preventief en correctief onderhoud bepalen tenslotte het goed functioneren, maar ook de continuïteit van uw bedrijf, en verlengen daardoor uiteindelijk de levensduur van uw producten en systemen.

Voor de instandhouding van diverse systemen kunt u bij Infratech ook terecht voor service-, onderhoud- en beheerabonnementen met gegarandeerde responsetijden. Dit betekent een contract met daarbij inbegrepen correctief en/of preventief onderhoud (ter voorkoming van storingen) en bij calamiteiten een volledige dekking van uren en materiaal. Dit betekent duidelijkheid en zekerheid. Infratech kent diverse onderhoudsvormen met daarbij behorende standaardtarieven. Dit betekent duidelijkheid en geen onaangename verrassingen achteraf.

Maatwerk
Het is ook mogelijk om af te wijken van onze standaard onderhoudsvormen. Softwaremutaties kunnen bijvoorbeeld deel uitmaken van de overeenkomst. Op basis van uw wensen doen wij u een passend voorstel.

Servicenetwerk
Infratech beschikt over een nationaal en internationaal dekkend servicenetwerk. Onze servicetechnici zijn u 24 uur per dag, 7 dagen per week graag van dienst. Uiteraard kunt u onze expertise ook inzetten voor het realiseren van: deeloplossingen, tijdelijke oplossingen, beheeractiviteiten middels onze service-op-afstand diensten of ter ondersteuning van uw eigen organisatie.

Neem contact op