Cat6a-bekabeling

Infratech heeft onlangs een nieuw kantoor van een internationale bank mogen voorzien van CommScope Cat6a-bekabeling.

Infratech heeft na een inventarisatie de afstanden van de bekabeling bepaald en samen met de klant een plan van aanpak geschreven. Wij hebben gebruik gemaakt van patchkasten die reeds aanwezig waren op de locatie. Na het leggen en het afmonteren van de bekabeling is er een snelheidstest gedaan. Zo weet de klant de daadwerkelijke snelheid van het netwerk.

Tijdens het project is er goed samengewerkt tussen verschillende partijen met als resultaat een snel en betrouwbaar netwerk.

Cat6a-bekabeling
Een Cat6a-kabel zorgt voor supersnelle en stabiele verbindingen met het netwerk. De Cat6a-kabel is vele malen krachtiger dan zijn kleine broertje Cat6. De bandbreedte is 2x zo hoog (500Mhz vs. 250Mhz) waardoor er meer gegevens tegelijkertijd verwerkt kunnen worden. De Cat6a-kabel wordt gebruikt voor 10 Gigabit (10.000Mbps) netwerktoepassingen.

Gebruik kwalitatieve patchkabels op uw netwerk
Als laatste adviseren wij het gebruik van kwalitatieve patchkabels. Wat wij regelmatig zien, is het hergebruiken van oude patchkabels (Cat5e en/of zelfs Cat5) welke niet de snelheden van de Cat6- en/of Cat6a-bekabeling kunnen halen. Daarom adviseren wij op moderne netwerken het liefst bijpassende kwalitatieve patchkabels.

Heeft u een vraag wat te maken heeft met infrastructuren of bekabeling? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!