Kluis plaatsen in Parijs

Onlangs hebben wij een kluis mogen leveren en plaatsen bij een klant in Parijs. Wij hebben gekozen voor een Salvus Bergamo 4 kluis die Europees gecertificeerd is (EN 1143-1).

Voordat een kluis geplaatst kan worden, moet er naar een aantal dingen gekeken worden:

  1. Waar wordt de kluis geplaatst?
  2. Waaraan wordt de kluis verankert?
  3. Met welk materiaal wordt de kluis verankert?

Voor het plaatsen van de kluis hebben we gekeken naar een onopvallende maar wel toegankelijke plek. Een toegankelijke plek is waar je goed bij de kluis kunt komen en waar je zonder belemmeringen de kluis kunt openen en sluiten. Een onopvallende plek is waar je jouw kostbaarheden uit het zicht houdt.

Voor de verankering van de kluis hebben we gekozen voor een kluis die je aan de onderkant en de achterwand kan verankeren met mechanische ankers. Het verankeren is nodig omdat de kluis 505 kg weegt en zodra een kluis minder als 1000 kg weegt, wordt het verplicht hem te verankeren volgens de Europese Norm. De buitenafmeting van de kluis is 1010 x 550 x 520 (h x b x d) en heeft een volume van 129 liter.

Voor het slot is gekozen voor een elektronische codeslot van Paxos Salvus die gecertificeerd is volgens EN 1300 (klasse C) en VdS Klasse 3. Op dit slot zit een 4-ogenprincipe, dat betekent dat het slot pas opent als 2 gebruikers hun code hebben ingevoerd.

Ook geïnteresseerd in een kluis? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!