Vervangen van kWh-meters

Momenteel werken we samen met Joulz om de kWh-meters te vervangen in de straatkasten, PoP- en ILA-locaties van Eurofiber. De meters zullen vervangen worden voor slimme meters. Hierbij maken wij gebruik van onze bagagewagens met noodstroomaggregaat (NSA) om zo de locatie gedurende de werkzaamheden te voorzien van spanning. Een pittige klus, want het zijn veel locaties door heel Nederland. Maar in dit heerlijke zonnetje ☀️ kunnen de mannen lekker werken! 💪

De voorbereidingen
Voordat de kWh-meter op een locatie vervangen kan worden, wordt eerst gecontroleerd of het 230V-back-up systeem functioneert. Daarna worden, in overleg met het Network Monitoring Center (NMC) van Eurofiber, de werkzaamheden gestart:

  • De voeding naar de UPS wordt ontkoppelt. De apparatuur in de locatie zal dan heel even op de batterijen van de UPS draaien.
  • De noodstroomaggregaat (NSA) wordt aangesloten en de voeding wordt ook aangesloten op de UPS. Alle B-feeds zijn nu weer voorzien van spanning.
  • De netvoeding van de locatie wordt afgeschakeld.
  • De engineer van Joulz installeert de nieuwe slimme kWh-meter en controleert de werking van de meter.
  • Na goedkeuring wordt de netvoeding van de locatie weer ingeschakeld. Gezamenlijk testen de engineers of de voedingsspanning van het net stabiel is.
  • Daarna wordt de NSA afgekoppeld waardoor de apparatuur in de locatie wederom even op de batterijen van de UPS zal draaien.
  • De 230V-voeding van de UPS wordt weer aangesloten.

Afronding werkzaamheden
Als laatste zal de gehele locatie gecontroleerd worden op werking. Er wordt gecontroleerd of de voeding weer aanwezig is op de switches, of het back-upsysteem werkt en dat de alarmen binnen komen en of de koelinstallatie functioneert. Na goedkeuring van het NMC, gaan de engineers door naar de volgende locatie!

Heeft u een vraagstuk wat te maken heeft met noodstroom, UPS of 48V-systemen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!