Projecten portfolio

Wij geven u graag een beeld van de door ons gerealiseerde projecten. Indien u vragen heeft over wat wij voor u kunnen betekenen, vraag dan gerust naar de mogelijkheden.

Vervangen van kWh-meters

Momenteel werken we samen met Joulz om de kWh-meters te vervangen in de straatkasten, PoP- en ILA-locaties van Eurofiber. De meters zullen vervangen worden voor slimme meters. Hierbij maken wij gebruik van onze bagagewagens met noodstroomaggregaat (NSA) om zo de locatie gedurende de werkzaamheden te voorzien van spanning. Een pittige klus, want het zijn veel locaties door heel Nederland. Maar in dit heerlijke zonnetje ☀️ kunnen de mannen lekker werken! 💪

De voorbereidingen
Voordat de kWh-meter op een locatie vervangen kan worden, wordt eerst gecontroleerd of het 230V-back-up systeem functioneert. Daarna worden, in overleg met het Network Monitoring Center (NMC) van Eurofiber, de werkzaamheden gestart:

 • De voeding naar de UPS wordt ontkoppelt. De apparatuur in de locatie zal dan heel even op de batterijen van de UPS draaien.
 • De noodstroomaggregaat (NSA) wordt aangesloten en de voeding wordt ook aangesloten op de UPS. Alle B-feeds zijn nu weer voorzien van spanning.
 • De netvoeding van de locatie wordt afgeschakeld.
 • De engineer van Joulz installeert de nieuwe slimme kWh-meter en controleert de werking van de meter.
 • Na goedkeuring wordt de netvoeding van de locatie weer ingeschakeld. Gezamenlijk testen de engineers of de voedingsspanning van het net stabiel is.
 • Daarna wordt de NSA afgekoppeld waardoor de apparatuur in de locatie wederom even op de batterijen van de UPS zal draaien.
 • De 230V-voeding van de UPS wordt weer aangesloten.

Toegangscontrolesysteem van Brivo

Ook een nieuw toegangscontrolesysteem voor Danieli Corus! Het Brivo Access Control System is een Cloud-gebaseerde oplossing wat vele mogelijkheden biedt. Voor Danieli Corus hebben we het systeem zodanig ingericht dat de beveiligde pasjes zowel voor de deuren als voor de printers gebruikt kunnen worden en dat de aanwezigheid van medewerkers en bezoekers gemonitord wordt.

De werkzaamheden
We zijn begonnen met het verwijderen van het bestaande toegangscontrolesysteem en het verwijderen van de kaartlezers op de deuren. Daarna hebben we Cat6-bekabeling aangelegd voor de nieuwe deurcontrollers. Na het aanleggen van de bekabeling, hebben we de nieuwe deurcontrollers en kaartlezers geplaatst. Tenslotte is het systeem getest op werking.

Bent u ook geïnteresseerd in een toegangscontrolesysteem van Brivo? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Nieuw intercomsysteem voor Danieli Corus

Onlangs hebben wij Danieli Corus mogen voorzien van een nieuw intercomsysteem van 2N voor bij de nieuwe draaideur. Na de site survey lag de prioriteit bij het verwijderen van het huidige systeem. De bekabeling is geheel netjes opgebonden, zodat deze weer hergebruikt kon worden. Nadat de nieuwe draaideur was geplaatst, zijn we gestart met de installatiewerkzaamheden.

De installatiewerkzaamheden bestonden uit:

 • Het leveren en plaatsen van een op maat gemaakte zuil in kleur
 • Het leveren en installeren van een nieuwe 2N-intercom, PoE-switch en binnenposten
 • Het installeren van de bestaande kaartlezer op de nieuwe zuil
 • Het programmeren van de nieuwe intercom

Nadat de installatiewerkzaamheden waren afgerond, hebben we het volledige nieuwe intercomsysteem getest. Onze klant was zeer tevreden met het eindresultaat!

Bent u ook geïnteresseerd in een intercomsysteem van 2N? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Installatie van C•CURE 9000

Mega trots op de voltooiing van een prachtig en zeer professioneel beveiligingsproject voor onze opdrachtgever Mega Elektra! Een toegangscontrolesysteem van C•CURE 9000 en een CCTV-systeem. Van installatie tot aan oplevering. Met veel dank aan Remco Langius van Mega Elektra voor de goede samenwerking.

Wilt u meer weten over beveiligingsoplossingen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Installatie van beveiligingscamera’s en kentekencamera’s

Voor een klant hebben wij beveiligingscamera’s en kentekenregistratie-camera’s mogen installeren bij hun toegangshek. Deze camera’s zullen ervoor zorgen dat de doorstroom van werknemers en bezoekers snel en veilig verloopt.

Voor de aanleg van de bekabeling is het belangrijk om de mooiste route te vinden. Een mooie route is een route waarbij er zo min mogelijke beschadigingen ontstaan aan de omgeving en waarbij de bekabeling zo netjes mogelijk weggewerkt kan worden. Na het leggen van de bekabeling zorgen we er uiteraard ook voor dat de bestrating weer wordt hersteld.

Na de aanleg van de bekabeling zijn onze monteurs begonnen met het monteren en installeren van de camera’s. Na de installatie zijn de camera’s volledig getest en hebben onze monteurs een mooi project afgerond met een blije klant als eindresultaat.

Wilt u meer weten over beveiligingscamera’s en/of kentekenregistratie-camera’s inclusief installatie? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Nieuw toegangscontrolesysteem van 2N

Wij hebben het bedrijfscentrum Columba te Schiphol-Rijk mogen voorzien van een geheel nieuw toegangscontrolesysteem van 2N. Het toegangscontrolesysteem bestaat uit een Access Commander Box en de nieuwste intercoms en kaartlezers van 2N. Met 2N Access Commander configureer je makkelijk en centraal alle 2N-apparaten. Het gehele systeem werkt op basis van IP-netwerktechnologie.

Na de site survey zijn er nieuwe kabels getrokken, is er een patchkast geplaatst en daarin is een Ubiquiti router en de 2N Access Commander Box geïnstalleerd. Vervolgens zijn de intercoms en kaartlezers gemonteerd en getest.

Onderhoud uitvoeren aan straatkasten

Om de levensduur van systemen te verlengen, is het uitvoeren van preventief onderhoud van groot belang. Door regelmatig (minimaal jaarlijks) preventief onderhoud uit te voeren, wordt de levensduur van de systemen verlengd en de kans op storingen verkleind.

Voor een van onze klanten voeren wij 4 maal per jaar onderhoud uit aan hun straatkasten en PoP-locaties. Tijdens het onderhoud controleren en testen wij de systemen. Daarnaast lopen wij de gehele locatie na. Wij verwijderen het onkruid, verwijderen de aanplakbiljetten en controleren het straatwerk rondom de straatkast of PoP-locatie. Na het uitvoeren van het onderhoud stellen we een bevindingenrapport op en adviseren wij de klant van eventuele verbeterpunten.

Kluis plaatsen in Parijs

Onlangs hebben wij een kluis mogen leveren en plaatsen bij een klant in Parijs. Wij hebben gekozen voor een Salvus Bergamo 4 kluis die Europees gecertificeerd is (EN 1143-1).

Voordat een kluis geplaatst kan worden, moet er naar een aantal dingen gekeken worden:

 1. Waar wordt de kluis geplaatst?
 2. Waaraan wordt de kluis verankert?
 3. Met welk materiaal wordt de kluis verankert?

Voor het plaatsen van de kluis hebben we gekeken naar een onopvallende maar wel toegankelijke plek. Een toegankelijke plek is waar je goed bij de kluis kunt komen en waar je zonder belemmeringen de kluis kunt openen en sluiten. Een onopvallende plek is waar je jouw kostbaarheden uit het zicht houdt.

Voor de verankering van de kluis hebben we gekozen voor een kluis die je aan de onderkant en de achterwand kan verankeren met mechanische ankers. Het verankeren is nodig omdat de kluis 505 kg weegt en zodra een kluis minder als 1000 kg weegt, wordt het verplicht hem te verankeren volgens de Europese Norm. De buitenafmeting van de kluis is 1010 x 550 x 520 (h x b x d) en heeft een volume van 129 liter.

Voor het slot is gekozen voor een elektronische codeslot van Paxos Salvus die gecertificeerd is volgens EN 1300 (klasse C) en VdS Klasse 3. Op dit slot zit een 4-ogenprincipe, dat betekent dat het slot pas opent als 2 gebruikers hun code hebben ingevoerd.

Ook geïnteresseerd in een kluis? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Cat6a-bekabeling

Infratech heeft onlangs een nieuw kantoor van een internationale bank mogen voorzien van CommScope Cat6a-bekabeling.

Infratech heeft na een inventarisatie de afstanden van de bekabeling bepaald en samen met de klant een plan van aanpak geschreven. Wij hebben gebruik gemaakt van patchkasten die reeds aanwezig waren op de locatie. Na het leggen en het afmonteren van de bekabeling is er een snelheidstest gedaan. Zo weet de klant de daadwerkelijke snelheid van het netwerk.

Tijdens het project is er goed samengewerkt tussen verschillende partijen met als resultaat een snel en betrouwbaar netwerk.

Cat6a-bekabeling
Een Cat6a-kabel zorgt voor supersnelle en stabiele verbindingen met het netwerk. De Cat6a-kabel is vele malen krachtiger dan zijn kleine broertje Cat6. De bandbreedte is 2x zo hoog (500Mhz vs. 250Mhz) waardoor er meer gegevens tegelijkertijd verwerkt kunnen worden. De Cat6a-kabel wordt gebruikt voor 10 Gigabit (10.000Mbps) netwerktoepassingen.

Gebruik kwalitatieve patchkabels op uw netwerk
Als laatste adviseren wij het gebruik van kwalitatieve patchkabels. Wat wij regelmatig zien, is het hergebruiken van oude patchkabels (Cat5e en/of zelfs Cat5) welke niet de snelheden van de Cat6- en/of Cat6a-bekabeling kunnen halen. Daarom adviseren wij op moderne netwerken het liefst bijpassende kwalitatieve patchkabels.

Heeft u een vraag wat te maken heeft met infrastructuren of bekabeling? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Virtuele mantrap TDflex

Infratech heeft onlangs bij diverse klanten een TDflex tailgate* sensor geïnstalleerd. Deze sensor maakt het mogelijk om een sluisfunctie op een enkele deur te realiseren. Een sluis vereist doorgaans ingrijpende bouwkundige maatregelen met daarbij hoge kosten.

*De 3D MLI Sensor™ berekent het exacte aantal mensen dat het detectiegebied passeert en activeert een alarm wanneer situaties zoals meelopen door een deur met toegangscontrole wordt gedetecteerd.

Wilt u weten of TDflex wat voor uw bedrijf is? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Vervangen ATS-switch

We kregen het verzoek om de ATS-switch (Automatic Transfer Switch) te vervangen op drie locaties voor een van onze klanten.

De ATS-switch is de schakelaar die schakelt tussen het lichtnet en de noodstroomvoorziening (noodstroomaggregaat) bij een uitval van de netspanning als gevolg van bijvoorbeeld een storing in het energienetwerk. Met het vervanging van deze ATS-switch kan onze klant opnieuw rekenen op een betrouwbaar noodstroomsysteem.

Heeft u een vraagstuk wat te maken heeft met noodstroom, UPS of 48V-systemen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Ook met slecht weer gaan wij door!

Zelfs in slecht weer kunnen wij werken aan straatkasten.

Voor onze klant hebben wij deze straatkast aangepast. De straatkast beschikt nu over 3 gescheiden compartimenten. Elk compartiment is afgesloten met een elektronisch slot en beschikt over een aparte spanningsvoorziening. In combinatie met een bluetooth kaartlezer op de buitendeur wordt automatisch het juiste compartiment vrijgegeven. Nu kunnen er 3 verschillende telecom aanbieders hun apparatuur plaatsen in één van de beveiligde en volledig gescheiden compartimenten.

Wilt u ook uw straatkast laten aanpassen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Toegangscontrole en camera’s in en rondom een datacenter

Na het trekken van ruim 50.000 meter bekabeling voor toegangscontrole en camera’s, beginnen we deze week met het aansluiten van de apparatuur. We gaan 24 LenelS2-borden en 40 binnen- en buitencamera’s van AXIS aansluiten in een datacenter in Amsterdam.

Dit project vraagt om een goede voorbereiding en een strakke planning. Bijv.: een belangrijk onderdeel voor dit project is het doorvoeren van de bekabeling door brand- en gasdichte doorvoeringen. Onze jarenlange ervaring en kennis komt ook hierbij goed van pas!

Professioneel beveiligingssysteem

We zijn de afgelopen weken ongelooflijk druk bezig geweest om klanten te voorzien van een professioneel beveiligingssysteem. Zo zijn we deze week gestart met het aanleggen van wel 50 kilometer bekabeling voor een verdeelstation. We verwachten het beveiligingssysteem volgende maand bedrijfsklaar op te leveren.

Een vooruitstrevend turnkeyproject in de cacaobranche

Wij zijn ontzettend trots dat wij in opdracht van M3 Ruimtebouwers voor Commodity Centre Netherlands B.V. de 2e fase mogen realiseren. Het sterpunt van dit project is het Gebouw Beheer Systeem (GBS) van C.Cure 9000. In deze software komt alles samen: brand, inbraak, toegangscontrole, glasvezelnetwerk, actieve netwerkapparatuur, telefonie, verlichting en de aansturing & monitoring van roldeuren, dakluiken en transportbanden.

Wilt u weten of de C.Cure 9000 software wat voor uw bedrijf is? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Doorfan test met Ansul

In samenwerking met onze partner Ansul hebben wij voor onze klant een doorfan test uitgevoerd om de effectiviteit van de blusgasinstallatie te beoordelen. Tijdens een doorfan test wordt gecontroleerd of het blusmiddel van de blusgasinstallatie lang genoeg in de ruimte blijft. Voorafgaand is het van groot belang dat alle doorvoeringen op een brandwerende wijze zijn afgesloten. Als een blusmiddel namelijk te snel weglekt, kan een brand mogelijk niet worden geblust. De test is succesvol afgerond en onze klant kan vertrouwen op een goed functionerende blusgasinstallatie!

2e glasvezelring voor Stichting WarmThuis

Wederom hebben wij voor onze klant Stichting WarmThuis een glasvezelring mogen aanleggen. Dit keer tussen de 5 woonverblijven op de locatie in Zuidermeer. Samen met een nieuwe internetverbinding via glasvezel ligt er een netwerk wat jarenlang vooruit kan op het gebied van communicatie en datatransport!

Heeft u een vraagstuk wat te maken heeft met glasvezel en infrastructuren? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Aanleg glasvezelring Stichting WarmThuis

De heer Hans van Amstel van Stichting WarmThuis heeft Infratech gevraagd om een glasvezelring aan te leggen tussen de verschillende woongebouwen op het terrein in Oterleek. Vanwege de aanschaf van een nieuw zorgsysteem en de beschikbaarheid van een internetverbinding via glasvezel, was dit dé kans voor Stichting WarmThuis om over te stappen naar een nieuw glasvezelnetwerk. Het nieuwe glasvezelnetwerk zorgt voor internet en de communicatie tussen de verschillende systemen in de woongebouwen.

Infratech heeft na een inventarisatie de afstanden van de glasvezelbekabeling bepaald en samen met de klant een plan van aanpak geschreven. In goed overleg met de leverancier van het zorgsysteem zijn er kleine 19 inch wall boxen opgehangen waar de glasvezelringen in zijn afgewerkt.

Tijdens het project is er goed samengewerkt tussen de verschillende partijen met als resultaat een snel en betrouwbaar glasvezelnetwerk. De heer Van Amstel was zeer tevreden met onze werkzaamheden en heeft ons beloond met een 10! (bron: KTO Stichting WarmThuis).

Bulk loodsen met C.Cure 9000

De loodsen zijn bijna klaar en de kantoren worden afgebouwd, zonnepanelen worden aangesloten, braakliggende grond maakt plaats voor asfalt en alles is langzaam gereed voor gebruik.

Onlangs zijn wij begonnen met het realiseren van een waardevol technisch hoogstandje voor onze opdrachtgever. We integreren namelijk de toegangscontrole, het camerasysteem, de inbraak- en branddetectie en algehele alarmering tot één geheel in C.Cure 9000 van Software House. Ook de gehele glasvezelinfrastructuur, van werkstation tot eindpunt, hebben wij verzorgd.

Een prachtig zeer grootschalig project voor bulkopslag waar we al onze multidisciplinaire kennis in kwijt kunnen: beveiliging, infrastructuur, alarmering, productontwikkeling, systeemintegratie en -communicatie.

Het is fantastisch om te mogen doen waar je goed in bent!

TReNT Glasvezel | De specialist in Dark Fiber

Onlangs heeft Infratech een betonnen straatkast opgeleverd aan TReNT Glasvezel op industrieterrein Kloosterlanden te Deventer. Hierdoor kan TReNT Glasvezel haar glasvezelnetwerk uitbreiden en diensten aanbieden in deze regio.

De betonnen straatkast biedt de mogelijkheid om meerdere providers onder te brengen. Door open frames, die voorzien kunnen worden van drie afzonderlijke compartimenten, krijgen de providers alleen toegang tot het gehuurde compartiment. De betonnen straatkast wordt aangesloten op het i-BOX beveiliging- en monitoringsysteem. Met de i-BOX kunnen de deuren van de drie compartimenten onafhankelijk ontgrendeld worden, op afstand via de software of met een toegangskaart.

TReNT Glasvezel heeft gekozen voor de betonnen straatkast van Infratech, vanwege de totaal technische oplossing waarbij Infratech het aanspreekpunt is voor alle disciplines.